header

Waarom een mediator en geen advocaat?
Het doel van een mediator is om u positief te laten terugkijken op de afsluiting van uw huwelijk of relatie. Naast de juridische, financiële en fiscale afwikkeling is er ook aandacht voor alle emoties die erbij komen kijken. Een advocaat behandelt uw echtscheiding zakelijk en procesmatig en strijdt voor degene die door hem of haar is ingehuurd. 
Een mediator is erop gericht dat alles op tafel wordt gelegd om zo de weg vrij te maken voor gezamenlijk gedragen afspraken en overeenkomsten. Ook wordt er rekening gehouden met eventuele verschillende fasen waarin u en uw partner zich bevinden. De mediator past zich aan aan uw tempo.

Waar moet ik op letten bij het opstellen van een ouderschapsplan?
Een goed ouderschapsplan is toekomstbestendig. Er staan afspraken in voor nu en later. Misschien gaat uw kind pas over een jaar naar school. Hoe regelen jullie de informatieverstrekking over de gang van zaken op school? En wie bezoekt de ouderavonden? De Veth mediation neemt alle opties met u door zodat u deze in overweging kunt nemen. Maar het is aan u en uw partner om dit al dan niet vast te leggen in het ouderschapsplan.

Wat is een MfN-registermediator?
In tegenstelling tot een echtscheidingsbemiddelaar is een MfN-mediator aangesloten bij de Mediatorsfederatie Nederland (MfN). Hij of zij is verplicht te handelen volgens bepaalde gedragsregels en normen. Ook doorloopt hij/zij een aantal vooraf bepaalde stappen in de echtscheidingsprocedure. Om de kwaliteit te waarborgen wordt een MfN-mediator regelmatig getoetst op kwaliteit. Ook is een MfN-mediator verplicht om cursussen en opleidingen te volgen om zijn/haar kennis up-to-date te houden.

Hoe weet ik of mijn mediator geschikt is?
Een MfN-mediator dient zich te houden aan bepaalde gedragsregels en normen. De kwaliteit die hij/zij levert, wordt regelmatig getoetst. Kijk daarom of een mediator dit keurmerk heeft. Volg ook uw gevoel: past de mediator bij u? Maak daarom altijd een afspraak voor een kennismakingsgesprek op een locatie die voor u prettig is.

Mijn ex-partner en ik maken constant ruzie. Is mediation dan wel de juiste oplossing?
Wanneer u beiden bereid bent om over een oplossing te onderhandelen is een mediator bij uitstek de meest geschikte persoon. Hij/zij heeft de kennis, vaardigheden en ervaring die nodig zijn om met elkaar in gesprek te komen. Ook al heeft u onenigheid of wil de ander niet praten. Twijfelt u? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend oriënterend gesprek.

Wij willen het ouderschapsplan aanpassen. Wat kan een mediator voor ons betekenen?
Heeft u kleine aanpassingen waar u het samen over eens bent? En heeft u deze schriftelijk vastgelegd, voorzien van handtekeningen van uw beiden? Dan is een mediator niet per se nodig. Wilt u overgaan tot co-ouderschap, of juist een omgangsregeling treffen? Of zijn er wijzigingen die gevolgen hebben voor de alimentatie? Neem dan contact op met een mediator. Hij/zij kan u goed voorlichten en begeleiden zodat u en uw ex-partner niet voor onaangename verrassingen komen te staan.

faq1

faq2

Dank voor de vriendelijke en ontspannen gesprekken! Dit zorgde ervoor dat we ruimte ervaarden om tot goede afspraken te komen.

Bas (39) en Jurgen (56)

MfN-registermediator
High Trust mediator
Aangesloten bij de Nederlandse Mediatorsvereniging

Dennis de Veth
(06) 51 30 99 40
Info@devethmediation.nl